Skip to main content

De ultieme ski inpaklijst: dit neem je mee voor de (après) ski

De ultieme ski inpaklijst: dit neem je mee voor de (après) ski

De winter is het seizoen om de bergen te gaan verkennen. Ook teamleden Marina en Martijn gaan de verse sneeuw opzoeken. Ik daarentegen blijf gezellig thuis. Geen witte bergen voor mij dit jaar maar ik herinner me nog het gekraak van sneeuw onder mijn voeten, de skiliften - ik vroeg me altijd af wat er zou gebeuren als ik niét zou uitstappen en de felle weerkaatsing van de zon aan een helderblauwe lucht. Met heiwee daaraan terugdenkend vertel ik je in deze blog wat je zeker moet meenemen op je volgende skitrip en en geef ik je tips voor het inpakken. 

Als je voor de eerste gaat skiën - of gewoon een hekel hebt aan inpakken, kun je je afvragen wat je allemaal mee moet nemen. Inpakken in de winter is al moeilijk met dikke jassen, breisels en laarzen, maar je koffer klaarmaken voor een skitocht kan nog ingewikkelder worden. Met onderstaande tips ben ik er van overtuigd dat je voorbereid zult zijn op je uitstapje naar de bergen en het inpakken als veel vlotter zal ervaren.

Toch iets vergeten? De meeste skiplekken hebben winkels waar je bijna alles kunt kopen wat je nodig hebt voor de sport, dus maak je geen zorgen als je niet alles meeneemt. 

 

Belangrijk: hoe reis je naar de bergen?

 

Afhankelijk van hoe je op je bestemming aankomt, moet je je reiskleding zorgvuldig kiezen. Als je met het vliegtuig komt, draag dan je meest volumineuze kleding tijdens de vlucht. Zo bespaar je veel ruimte in je bagage. Ik ben in het verleden naar de bergen gereden, dus ik hoefde me niet al te veel zorgen te maken over maximale ruimte. Ik kleed me echter altijd comfortabel en als koukleum heb zorg ik voor een overvloed aan lagen en accessoires voor koud weer (zoals handschoenen, muts, enz.). Beter te warm dan te koud. 

Je kunt ook overwegen om ski's, een helm en skischoenen te huren op je bestemming. Het is heel gebruikelijk om deze items te huren in skigebieden, dus tenzij je ruimte hebt in je bagage en het materiaal hebt, kun je de omvangrijke uitrusting beter thuis laten. Anders is huren een meer praktische, goedkopere en duurzame manier om op skivakantie te vertrekken. 

 

Wat neem je mee om te gaan skiën?

 

Ski outfit

 

De juiste skikleding kiezen is essentieel om warm en comfortabel te blijven. Hoewel er veel trendy ski-ensembles zijn om naar te lonken, is het ook belangrijk om rekening te houden met de praktische kant van je ski-ensemble. Hier zijn mijn suggesties voor wat je moet inpakken om de piste op te gaan.

 

Een dikke winterjas

 

Een must-have voor in de bergen is een jas. Of je nu de piste op gaat of door de stad wandelt, je hebt een comfortabele, geïsoleerde jas nodig om je warm te houden. Je kunt kwalitatief goede (en redelijk betaalbare) jassen kopen van outdoormerken als Columbia, North Face en Patagonia. Je kunt echter ook lichtgewicht donsjacks van verschillende merken vinden.

 

Skibroek

 

Onmisbaar op de skipiste is een waterdichte broek. Net als jassen bieden outdoormerken kwaliteitsopties voor een redelijke prijs, maar je kunt ook broeken van verschillende retailers vinden.

 

Lichte jas

 

Laagjes zijn de hack om je warm te kleden voor de piste. Een luchtige jas is perfect om over je basislagen te dragen en zorgt voor extra warmte. Je kunt hem ook gemakkelijk uittrekken als je het tijdens het skiën te warm krijgt. Pullovers en jacks met ritssluiting zijn mijn favoriete stijlen om in de bergen te dragen.

 

Thermo kleding als basis

 

Zelfs met de warmste outwear is een extra warme basislaag onmisbaar om je warm te houden tijdens het skiën. Een paar thermische shirts met lange mouwen en leggings zijn handige basics om mee te nemen op reis. Leg basisshirts onder sweatshirts, lichtgewicht jassen en truien en leg leg leggings onder je skibroek. Er zijn verschillende voordelige opties van verschillende merken. Persoonlijk ben ik fan van het functioneel ondergoed van Falke, maar ook Uniqlo’s Heattech is een goede en betaalbare optie. Je kan deze ook verder dragen op een extra koude dag onder je dagelijkse kleding.

 

Ski Accessoires

 

Zodra je bovenkleding en kleding ingepakt zijn, is het tijd om na te denken over ski accessoires. Een paar waterdichte handschoenen of wanten zijn essentieel voor in de bergen. Je kunt ook een paar handschoenvoeringen meenemen voor extra warmte of zelfs een paar lichtgewicht gebreide handschoenen.

Een gebreide muts is een ander onmisbaar accessoire voor op de piste. Je kunt ook een gebreide hoofdband of oorwarmers overwegen.

Kies voor dikke, vochtafvoerende sokken en vermijd katoen. Ik draag zelf de Heattech-sokken van Uniqlo. Ze zijn erg warm en omdat ze niet duur zijn, kun je meerdere paren inslaan voor je reis.

Een zonnebril is een ander onmisbaar accessoire voor tijdens het skiën. Het kan behoorlijk zonnig zijn in de bergen, zelfs als het erg koud is.

Tot slot kan een sjaal of gaiter handig zijn om je gezicht en nek te beschermen tegen de elementen. Neem er geen mee die te groot is of af kan vallen terwijl je de piste afgaat.

Ik heb hierboven al gezegd dat je op je bestemming meestal bepaalde skiuitrusting kunt huren, zoals skistokken en een helm. Een skibril is een ander praktisch accessoire, vooral als het extreem koud of winderig is. Als je niet zeker bent van het weer, overweeg dan om geen skibril te kopen voor je reis, en als je hem later nodig hebt, koop je hem in je skigebied.

 

Wat pak je in voor de après-ski

 

après ski outfit

 

Après-ski (letterlijk 'na het skiën' in het Frans) is de tijd die je besteedt aan gezelligheid en ontspanning na het skiën. Denk houten hutten, warme glühwein en ambiance muziek.

Hier zijn mijn suggesties voor wat je moet meenemen voor je activiteiten na het skiën.

 

Sweaters

 

Gebreide truien zijn een stijlvolle en praktische optie voor après-ski. Neem je favoriete fair-isle en kabelbreisels mee, want een skistad is de perfecte plek om ze te dragen. Kijk vooral welke je nog in je kledingkast hebt liggen. Ongetwijfeld heb je nog exemplaren die te weinig het zonicht hebben gezien of je enkel draagt tijdens de kerstperiode. Grote truien kunnen veel ruimte innemen in je bagage, dus overweeg om er een paar uit te kiezen en extra basistruitjes mee te nemen voor onder je truien. Zo draag je ze langer en bespaar je ruimte in je koffer.

 

Casual Pants

 

Er zijn talrijke opties om je van de ijsbaan naar de chalet te begeven. Je kan kiezen voor een casual jeans of gaan voor een trendy leren broek. Als je extra warmte nodig hebt, raad ik aan om je thermo ondergoed onder je jeans te dragen.

 

Snow Boots

 

Hoewel je je skischoenen waarschijnlijk in je skioord huurt, zijn een paar lichtgewicht sneeuwschoenen een ander praktisch item voor na het skiën. Kies een waterbestendige optie die je voeten droog en warm houdt.  De meest gekende zijn natuurlijk van het populaire merk Moon Boot. Ze zijn relatief betaalbaar in vergelijking met andere kwaliteitsschoenen en makkelijk te stylen met de meeste après-ski looks. Als je gaat wandelen of trektochten gaat maken door veel sneeuw, kun je een stevigere optie overwegen.

 

Accessoires

 

Na een dag op de piste kun je je lekker opwarmen met je favoriete sjaal. Anders dan op de piste kun je nu wel kiezen voor grotere sjaals. Het zijn ook praktische accessoires die je over je kunt slaan als extra stijlvol laagje.

Gebreide handschoenen zijn een ander onmisbaar accessoire als je je grotere skihandschoenen niet wilt dragen. Kies een paar dat dik genoeg is om je handen warm te houden. Ik geef de voorkeur aan iets van kasjmier of wol.

Een gebreide muts, beanie of hoofdband is ook praktisch en stijlvol voor après-ski.

 

Optionele items om in te pakken

 

Afhankelijk van je après-ski activiteiten en hoeveel ruimte je in je koffer hebt, kun je overwegen om nog extra spullen in te pakken. deze spullen in te pakken. Vele ski resorten beschikken bijvoorbeeld over een wellness. Dus vergeet niet je slippers, badkleding en sportkleding als je daar van wilt genieten.

 

Welke beauty producten zijn onmisbaar op ski vakantie?

 

Naast je kleding en accessoires wil je ook je dagelijkse toiletspullen inpakken. Er zijn ook een paar dingen die essentieel zijn voor je skivakantie. Hier zijn mijn suggesties en naar mijn mening onmisbaar op een skivakantie.

 

Zonnecrème

 

Zonnecrème zou al standaard in je beauty routine moeten zitten. Net zoals op zomervakantie, wil je ook op skivakantie je zonnecrème niet vergeten. De zon staat vaak scherp aan een heldere hemel en met de weerkaatsing op de witte sneeuw wil je zeker beschermd zijn. Hoewel je geen SPF 100 nodig hebt om volledig beschermd te zijn tegen de zon, heb ik meer gemoedsrust met een hogere SPF. Je lippen kunnen ook snel verbranden en uitdrogen, dus een lippenbalsem met SPF is ook essentieel.

 

Hydraterende huidverzorging

 

De berglucht en de barre weersomstandigheden kunnen je huid echt uitdrogen. Een hydraterende reiniger en een dikke gezichtslotion of -crème zijn twee van mijn must-have huidverzorgingsproducten om mijn huid te verwennen voor en na een lange dag in de buitenlucht. Een stevige handcrème en bodylotion zijn ook praktische benodigdheden om je lichaam gehydrateerd te houden. Ik gebruik de producten van Care Personal Beauty.

 

Ski Trip Packing Tips

 

Minder meenemen, meer wassen

 

Als je je overweldigd voelt door alles wat je moet inpakken, overweeg dan om minder spullen mee te nemen en je kleren aan het einde van de dag op te frissen met een handstomer of te wassen. Als je geen toegang hebt tot een wasmachine en droger, neem dan een klein flesje wasmiddel mee en was ze met de hand onder de douche of in de gootsteen. Laat ze vervolgens een nacht drogen. Ik pak meestal één of twee basisshirts in en was ze aan het einde van de dag.

 

Bespaar op je ski uitrusting

 

Als skiën nieuw voor je is, heb je misschien een heleboel spullen op je boodschappenlijstje staan. Probeer in plaats van goedkopere spullen tweedehands te kopen. Op sites als Decathlon, eBay, Vinted en Vestiaire Collective kun je tweedehands jassen, broeken, laarzen enz. vinden. Gelukkig gaan de meeste mensen niet meer dan één of twee keer per jaar skiën, dus je kunt kwalitatief goede, als nieuwe stukken scoren voor minder. Kleding en accessoires lenen is een andere eenvoudige manier om te besparen op je skigarderobe. Als je vrienden of familie hebt die skiën, vraag dan of ze kledingstukken in jouw maat hebben die je tijdens je reis kunt gebruiken.

 

Samengevat: Ski Packing List

 

Skikleding

 

  • Ski-jas
  • Skibroek
  • Fleece of wollen truien
  • Thermisch ondergoed
  • Shirts met lange mouwen en leggings
  • Waterdichte handschoenen of wanten
  • Skisokken
  • Nekbeschermer of sjaal
  • Warme muts, haarband of beanie
  • Veiligheidsbril of zonnebril met UV-bescherming

 

Ski uitrusting

Kun je ook huren, tweedehands kopen of lenen

 

  • Ski's
  • Ski boots
  • Skistokken
  • Helm

 

Accessoires

 

  • Backpack or pouch
  • Hand and toe warmers
  • Zonnecrème
  • SPF lippenbalsem

 

Apres-Ski kleding

 

  • Sweaters
  • Vest
  • Casual broeken (jeans, leren broek, ...)
  • Winterbotten
  • Handschoenen of wanten
  • Sjaal
  • Muts, haarband of beanie
  • Slippers
  • Badkleding
  • Sportkleding

    Maak je ski inpaklijst met The Acquired app

     

    Maak je ski inpaklijst in The Acquired app zodat je zeker alles meehebt voor je volgende ski vakantie. Download de app via de App Store of Google Play Store.  

    Continue reading

    Thanks for contacting us! We'll get back to you as soon as possible. Thanks for subscribing Thanks! We will notify you when it becomes available! The max number of items have already been added There is only one item left to add to the cart There are only [num_items] items left to add to the cart