Skip to main content

Waarom het bijhouden van je kledingkast je leven gemakkelijker en duurzamer maakt

Waarom het bijhouden van je kledingkast je leven gemakkelijker en duurzamer maakt

Met de 75 Hard challenge - populair op TikTok - zien we de gewoonlijke "nieuw jaar, nieuwe voornemens" trend in de fitness industrie. Opmerkelijk is dat de mode industrie mee springt op deze trend, waar wij bij The Acquired alleen maar blij om zijn. 

We zien een groeiende trend naar het bijhouden van garderobes, wat mensen helpt om meer te waarderen wat ze in hun garderobe hebben zodat er minder onnodige aankopen worden gedaan, je duurzamer omgaat met je kleding en je leven gewoonweg - vooral in de ochtend - veel eenvoudiger maakt. 

Wil jij in 2024 ook bewuster, efficiënter en duurzamer omgaan met je stijl, kledingkast en shoppinggedrag? Dan is een digitale kledingapp exact wat jij nodig hebt.

Ga aan de slag met een digitale wardrobe app

Een digitale kledingapp helpt je om je garderobe overzichtelijk te maken en zo te organiseren dat je gemakkelijk outfits kunt stylen en kunt bijhouden hoe vaak je bepaalde kledingstukken draagt. Via de dagelijkse outfitaanbeveling word je dan weer herinnerd aan de kledingstukken die je misschien vergeten was.

Minder kopen, meer dragen

Het doel van een digitale kledingapp is om de levenscyclus van kleding te verlengen en bewuster om te gaan met wat je allemaal al hebt.

Vaak zijn we de connectie met ons kleding verloren en voelt alles als "saai" aan. Dit komt vooral omdat we kleding steeds op dezelfde manier dragen. We zijn gewoontedieren en hebben of geven onszelf vaak niet de ruimte om na te denken over onze outfit. In de ochtend rush moet alles zo snel gebeuren dat we de outfit van de dag niet als prioriteit zien hoewel het onze mood van de dag bepaald. Wanneer we dan toch eens uit de drukte kunnen stappen (lees: (online) shoppen)) we snel in impulsief koopgedrag vallen terwijl we op die manier niet het probleem aanpakken maar de cyclus in stand houden. 

Met een digital wardrobe app doorbreken we die cyclus. 

Je kunt alles wat je bezit op één plek zien, dagelijkse outfitaanbevelingen krijgen met wat je al hebt en gecureerde productaanbevelingen ontvangen om je bestaande garderobe aan te vullen.

Inzicht in je kledingkast en - gedrag

Natuurlijk kun je alles neerschrijven of een uitgebreide spreadsheet make om je outfits en hoeveel keer je een kledingstuk draagt bij te houden. Maar hebben we al niet genoeg om over na te denken?

Een digital wardrobe app houdt alles bij voor jou. Hetzelfde als een fitness tracker voor je workouts, een Oura ring voor je slaap en Spotify voor je favoriete muziek. 

Het enige wat jij moet doen is aanduiden of je een outfit gedragen hebt. The Acquired app geeft via statistieken welke items en outfit je (niet) draagt. 

Op die manier krijg je beter inzicht in je persoonlijke stijl, zie je welke kledingstukken je niet draag - en dus beter kunt verkopen of verhuren, kun je tijdig je favoriete items een opknap- of herstelbeurt geven en kun je je kledingkast aanvullen met de juiste stuks. 

Bewuster kopen

Wil je toch iets nieuw kopen? Raadpleeg dan eerst je digitale kledingkast. 60% van wat we nieuw kopen, hebben we al hangen in onze kledingkast - al dan niet met het prijskaartje er nog. Bovendien kun je een gewenst kledingstuk al toevoegen aan je digitale kledingkast en zien hoeveel outfits je ermee kan maken.

Twee goede basisregels zijn dat je een item minstens in 5 verschillende outfits moet kunnen dragen én bereid bent het kledingstuk minstens 30 keer te dragen alvorens je de aankoop doet. 

 

Optimaliseer je kledingkast

Bijhouden wat je bezit en hoe vaak je het draagt kan een geweldige manier zijn om je garderobe een reset te geven en te optimaliseren zonder dat je nieuwe (impuls-)aankopen moet doen. Je draagt je steentje bij aan het milieu en je maakt je leven een pak efficiënter.

Download The Acquired app via de App Store of Google Play Store.

 

Thanks for contacting us! We'll get back to you as soon as possible. Thanks for subscribing Thanks! We will notify you when it becomes available! The max number of items have already been added There is only one item left to add to the cart There are only [num_items] items left to add to the cart